flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» секретаря судових засідань Менського районного суду Чернігівської області

15 червня 2022, 08:54

Відповідно до наказу Менського районного суду Чернігівської області від 15 червня 2022 року № 16-о «Про оприлюднення інформації про заміщення вакантної посади секретаря судових засідань Менського районного суду Чернігівської області» оприлюднюємо інформацію про заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» секретаря судових засідань Менського районного суду Чернігівської області  у період дії воєнного стану без конкурсного відбору, на підставі поданої заяви, до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Термін подання заяви і документів: до 15 год. 45 хв. 17 червня 2022 року.

 

Примітка.

Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» від 12 травня 2022 року № 2259-ІХ, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12 травня 2015 року № 389-VIII (зі змінами та доповненнями) у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Особа, яка претендує на зайняття політичної посади, посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, посади керівника комунального підприємства, установи, організації, у період дії воєнного стану не подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Особи, призначені у період дії воєнного стану на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, у разі якщо такі документи не були подані ними раніше.

Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Спеціальна перевірка, передбачена Законом України "Про запобігання корупції", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища та посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджується Національним агентством з питань запобігання корупції, а також перевірка, передбачена Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), під час дії воєнного стану не проводяться.

Організація проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", а також перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади", стосовно осіб, призначених у період дії воєнного стану, здійснюється протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, крім випадку звільнення такої особи до дня припинення чи скасування воєнного стану або закінчення проведення зазначених перевірок під час дії воєнного стану.

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Керівник апарату                         Менського районного суду Чернігівської області

_______________ Ірина Стоцька
         (підпис)                   (ім’я та прізвище)

«31» травня 2021 року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

  1. Загальна інформація

 

Категорія посади державної служби

В

 

Посада

Секретар судового засідання

Найменування структурного підрозділу

Менський районний суд Чернігівської області

Посада безпосереднього керівника

Керівник апарату суду

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності

Керівник апарату суду

  1. Мета посади

  Здійснення заходів на виконання вимог передбачених чинним процесуальним законодавством, пов’язаних із  забезпечення судового процесу.

  1. Основні посадові обов'язки

1

Здійснення обов’язків щодо виконання вимог, передбачених Кримінальним процесуальним, Цивільним процесуальним та іншими кодексами України, пов’язаних із забезпеченням судового процесу.

2

 Своєчасне внесення до автоматизованої системи документообігу суду достовірних відомостей в межах наданих повноважень, відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, та забезпечення конфіденційності інформації, яка в ній міститься.

3

 Здійснення судових викликів та повідомлень в справах, які знаходяться у провадженні судді; оформлення заявок до органів Національної поліції, адміністрації місць попереднього ув'язнення про доставку до суду затриманих та підсудних осіб, підготовка копій відповідних судових рішень.

4

 Оформлення та розміщення списків справ, призначених до розгляду; перевірка наявності і з'ясування причин відсутності  осіб, яких викликано до суду, і доповідає про це головуючому судді; здійснення перевірки осіб, які викликані в судове засідання, та зазначення на повістках часу перебування в суді; забезпечення фіксування судового засідання технічними засобами; ведення журналу (протоколу) судового засідання;

5

 Здійснення оформлення та направлення копій судових рішень у справах, які знаходяться в провадженні судді; здійснення заходів щодо вручення копії вироку обвинуваченому або виправданому відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

6

Оформлення матеріалів судових справ і здійснення їх передачі до канцелярії, а архівних копій фонограм – до архіву суду, у встановлені чинним законодавством строки.

7

Здійснення своєчасного направлення учасникам судового процесу (кримінального провадження) документів в електронному вигляді та текстів судових повісток з використанням автоматизованої системи документообігу суду;

8

 Формування в електронному вигляді повідомлень, запитів, листів, довідок, виконавчих листів та інших процесуальних документів суду;

9

Здійснення інших функцій відповідно до Інструкції з діловодства та Положення про автоматизовану систему, інших нормативно-правових актів, доручень судді та керівника апарату суду. 

  1. Права (крім передбачених статтею 7 Закону України "Про державну службу")

1. Користуватися правами і свободами, передбаченими Конституцією України, Законами України та іншими актами законодавства.

2. Уточнювати по суті процесуальні дії з метою її правильного відображення в журналі судового засідання (протоколі судового засідання).

3. Вносити пропозиції щодо вдосконалення  роботи із забезпечення діяльності секретарів судового засідання та роботи суду.

4. Отримувати від працівників апарату суду необхідну інформацію для виконання своїх завдань та обов’язків.

5. Брати участь у нарадах та зборах трудового колективу.

  1. Зовнішня службова комунікація

Державна судова адміністрація України, Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, Національне агентство з питань запобігання корупції, державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

{Розділ 6 виключено на підставі Наказу Національного агентства України з питань державної служби № 143-20 від 31.07.2020}

  1. Умови служби

Правовий статус секретаря судового засідання визначається Законом України «Про державну службу», з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

 На посаду секретаря судового засідання призначається особа, яка має вищу освіту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, вільно володіє державною мовою.

 Секретар судового засідання призначається на посаду та звільняється з посади керівником апарату з дотриманням вимог трудового законодавства та законодавства про державну службу.

Тривалість робочого часу державного службовця складає 40 годин в тиждень, у тому числі:

- понеділок, вівторок, середа, четвер – з 08.00 до 17.00;

- п'ятниця – з 08.00 до 15.45;

- обідня перерва – з 13.00 до 13.45;

- вихідні дні – субота і неділя.

Для виконання невідкладної і непередбаченої роботи державні службовці зобов'язані за наказом голови суду чи керівника апарату суду виходити на роботу у вихідні, святкові та неробочі дні, робота за які компенсується відповідно до чинного законодавства.

Щорічні основні та додаткові відпустки, інші відпустки   надаються відповідно до вимог законів України "Про державну службу" і "Про відпустки". Накази про відпустки державним службовцям видає  керівник апарату Менського районного суду Чернігівської області згідно із затвердженим  графіком відпусток.

Погоджено

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник керівника апарату суду
(посада керівника служби
управління персоналом) 5

________
(підпис)

Юлія  Ромащенко
(ім'я та прізвище)

_______
(дата)

 

З посадовою інструкцією ознайомлений(на)

______________
(підпис)

______________
(дата)

_____________________________
(ім'я та прізвище)