flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще один зал судового засідання обладнано системою відеоконференцзв’язку

03 жовтня 2017, 10:08

В Менському районному суді Чернігівської області  ще один зал судового засідання обладнано системою відеоконференцзв’язку. До цього в суді функціонували два зали судових засідань із системамою відеоконференцзв’язку, а наприкінці вересня з’явилася можливість для обладнання ще одного залу, тож тепер всі  зали судових засідань обладнані даною системою.

Менський районний суд Чернігівської області активно використовує дану новацію під час судового розгляду справ, адже використання систем відеоконференцзв’язку сприяє підвищенню оперативності при здійсненні судочинства.

Так, за три квартали 2017 року в Менському районному суді  було проведено   322    відеоконференції з іншими судами та з державними установами виконання кримінальних покарань та пробації.

Дана новація  використовується для забезпечення принципів відкритого судочинства та гласності судових процесів, полегшує участь у процесі сторін судового розгляду та  надає можливість повнофункціональної реалізації особою, яка тримається під вартою, права брати участь у судовому засіданні безпосередньо або викладати свою позицію шляхом використання системи відеоконференцзв’язку.

  Сторони, інші учасники судового процесу, які не мають можливості з’явитись в судове засідання, у зв’язку з перебуванням в іншому населеному пункті, можуть подати клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, з усіма правами та обов’язками, передбаченими відповідним процесуальним законодавством.

 Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою.

  Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксуються судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відеозапису. Носій відеозапису відеоконференції є додатком до протоколу судового засідання і після закінчення судового засідання приєднується до матеріалів справи.

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.