flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Менському районному суді проведено зустріч з МЕМ

31 липня 2019, 11:06

24 липня 2019 року Менський районний суд знову приймав гостей. Цього разу до суду завітали представники Молодіжного клубу «Менська елітна молодь» - так назвали себе молоді жителі Менщини – активісти  молодіжного клубу за інтересами Центру культури та дозвілля молоді.

В основному до цього клубу входять школярі 10-11 класів, перед якими через рік-два постане питання вибору професії та подальшої дороги в житті. Мабуть, це і стало основною причиною їх візиту до суду.

Голова суду Сова Т.Г. розповіла присутнім про основні аспекти роботи судової гілки влади та відповіла на питання, якими цікавиться молодь з даного приводу.

Під час зустрічі присутні змогли також на власні очі побачити всі зали судових засідань, ознайомитись з роботою канцелярії суду, порядком прийняття заяв та їх реєстрації в програмі Д3.

Також увагу школярів було зосереджено на Правилах поведінки в суді, як відвідувачів, так і працівників суду.

 Крім цього, представники МЕМ мали змогу бути присутніми на судовому засіданні, яке проводилось в режимі відеоконференції з установою виконання покарань, де на власні очі побачили роботу судді, всю суддівську атрибутику: справжню суддівську мантію з нагрудним знаком, хід та порядок проведення судового засідання.

По завершенню голова суду Сова Т.Г. побажала школярам наполегливо вчитися та здобути відповідні знання, якщо в подальшому вони бажають отримати юридичну освіту та працювати в органах судової влади.

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилось багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою. 

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.