flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд провів Урок справедливості для школярів.

07 листопада 2019, 14:26

06 листопада 2019 року  голова Менськогого районного суду Чернігівської області Сова Тетяна Георгіївна, помічник голови суду  Комова Іванна та заступник керівника апарату Ромащенко Юлія, з метою ознайомлення дітей із місією суду  та прищепити любов і повагу до права, завітали  до 1-В класу  опорного закладу Менського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка з уроком у межах Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

         Під час уроку відбулася презентація мультфільму  «Слон проти жирафи», знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Нове правосуддя». Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 № 59).

Школярі мали змогу випробувати себе під час навчальної гри в ролі судді, жваво обговорювали суперечку, та намагалися справедливо вирішити спір між екранізованими героями на конкретному прикладі з мультфільму. Думки щодо того, хто ж з героїв мультфільму правий, а хто ні  різнилися, тому діти активно відстоювали свої позиції. 

 Також діти дізналися про роботу суду, роль професії судді, про принципи, якими керується суддя при розгляді справ, а також про свої права та обов’язки.

Наприкінці уроку голова суду побажала школярам не сваритись, а якщо таке трапиться, то швидше  вирішити суперечку та помиритися.

         Метою такого комунікаційного заходу є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі ролі суду у суспільстві та державі, справедливості та рівності перед законом.

          По закінченню заходу учні отримали на згадку диплом  про участь класу в акції «Урок справедливості», книгу,  наліпки членів  Клубу «Сраведливці»,  а також позитивні емоції та гарний настрій.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.