flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

02 грудня 2019, 15:36

28–29 листопада 2019 року в с. Снов’янка Чернігівської області  пройшов Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів, організований Проектом ЄС «ПРАВО-Justice», Українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя. Тема форуму: «Майстерність та безпека».

         

            У заході взяла участь прес-секретар Менського районного суду Чернігівської області Юлія Ромащенко. Загалом у заході взяли участь 40 прес-секретарів судів  різних регіонів України.

 

            Відкриваючи Форум, із вітальним словом до учасників звернулися координатор з питань комунікацій Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко.

          Під час першого дня Форуму учасники мали можливість заслухати лекції експертів у сфері комунікації та інформаційної безпеки та взяти участь у дискусіях.

Директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Барбора Маронкова розповіла про основні тенденції в комунікації сьогодні на прикладі нової комунікаційної політики НАТО.

Про особливості створення юридичного контенту для широкої аудиторії більш детально розповіла кандидат юридичних наук, кримінолог, викладач Національної школи суддів України Анна Маляр.

Кандидат політичних наук, координатор з питань гендерної політики та судового адміністрування Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Людмила Чернявська зупинилася на питаннях гендерної чутливості в судових комунікаціях.

Про ключові загрози цифровій безпеці суду розповів співробітник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України, полковник Валерій Удовиченко. Зазначив, що в умовах сучасного цифрового світу розвиток інформаційних технологій зумовив виникнення нових загроз національній та міжнародній безпеці. На сьогодні зростає кількість та потужність кібератак, вмотивованих інтересами окремих держав, груп та осіб, тому питання забезпечення інформаційної безпеки є пріоритетним й актуальним.

Під час другого дня Форуму викладач школи журналістики Українського католицького університету, ментор Школи мультимедійної журналістики, режисер, медіаактивіст Андрій Приймаченко провів майстер-клас із мобільної журналістики. Розповів про секрети відеозйомки з використанням смартфона, надав практичні поради щодо знімання, монтування, озвучення власних відео з урахуванням технічних можливостей мобільних засобів. Учасники заходу, працюючи у групах, мали можливість створити відеоролики на визначену тему, продемонструвати створені відео, проаналізувати допущені помилки та отримати поради викладача, як уникати їх під час створення відеороликів.

 

            Загалом під час Другого загальнонаціонального професійного форуму прес-секретарів судів обговорено шляхи поліпшення інформаційної діяльності прес-служб судів та розвитку професії прес-секретаря. Захід дав можливість учасникам удосконалити професійні знання, вміння, навички, необхідні прес-секретарю у щоденній професійній діяльності.

 

З використанням матеріалів Прес-центр судової влади України