flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Напередодні професійного свята до Менського районного суду завітала «ЕНЕРГІЯ»

13 грудня 2019, 09:48

Так називають себе жителі Менщини – учасники клубу за інтересами, який складається переважно з жінок та об’єднує в собі представників різних професій – педагогічних, медичних, економічних. В свій час, ці освічені люди займали відповідні посади в державних, і не тільки, установах Менщини, на даний час майже всі перебувають на заслуженому відпочинку. Однак, це не заважає їм подорожувати, вивчати історію нашого краю, пізнавати для себе щось нове, корисне і цікаве, тому і назва даного клубу «Енергія» підходить для його учасників в самий раз.

Працівники Менського районного суду з радістю сприйняли їх бажання відвідати суд.

Під час зустрічі присутні змогли на власні очі побачити зали судових засідань, ознайомитись з роботою канцелярії суду, порядком прийняття заяв та їх реєстрації в програмі Д3, про які детально розповіла консультант суду Костюченко О.В.

Голова суду Сова Т.Г. розповіла присутнім про основні аспекти роботи судової гілки влади та відповіла на питання, якими цікавилися гості.

Заступник керівника апарату суду Ромащенко Ю.В. розповіла про переваги сайту Судової влади України, показала на практиці як користуватись цим сайтом, що та як можна знайти. Крім цього, розповіла про правила зберігання справ в архіві суду, терміни їх зберігання та порядок знищення. 

Помічник голови суду Комова І.В. розповіла присутнім про справи, які розглядаються в Менському районному суді, про особливості розгляду справ колегіально в складі трьох суддів, про справи, які розглядаються за участі присяжних, а також про основні аспекти руху справи в суді, про порядок ухвалення рішень та особливості нарадчої кімнати.

А старший секретар суду Москаленко А.Л. поринула в історію існування Менського районного суду та продемонструвала присутнім матеріли справи за 1943 рік, яка зберігається в архіві суду.  

 Крім цього, представники «Енергії» мали змогу бути присутніми на судовому засіданні, яке проводилось в режимі відеоконференції з установою виконання покарань, де на власні очі побачили роботу судді, процес участі в судовому засіданні прокурора, захисника, засудженого та представника установи виконання покарань, після чого головуюча по справі видалилась в нарадчу кімнату, повернувшись – оголосила рішення суду.

Незважаючи на те, що дана зустріч зайняла дуже мало часу, але у всіх учасників заходу залишилось багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для гостей виявилася пізнавальною та цікавою, а працівники суду, в свою чергу, зарядились позитивною енергією цих справді «Енергійних жінок». 

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.