flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Менського районного суду приймав у себе гостей.

05 травня 2017, 15:03

 

День Перемоги – це не лише привід згадати історичні події, а час вшанувати людей, які ціною власного життя  відстоювали рідну землю, подарували нащадкам мир та спокій.

        Наші діди і прадіди воювали і віддали життя, щоб розгромити фашизм, звільнити свою країну і народи світу від жорсткої німецької окупації, але і теперішньому поколінню українців доводиться зі збоєю в руках захищати свою державу на сході  - на території Донецької та Луганської областей, де триває  збройна агресія  проти України.

        Напередодні свята,  3 травня 2017 року, колектив Менського районного суду зібрав у себе гостей: Ющенка Михайла Максимовича –ветерана Великої вітчизняної війни, Мишкіна Юрія Миколайовича – учасника АТО, має посвідчення  учасника бойових дій, Томишина Василя Михайловича- настоятеля Свято-Троїцької церкви, Прищепу Олексія Миколайовича -  волонтера, Мороза Олександра Володимировича – провідного спеціаліста відділення комплектування Менського районного  військового комісаріату та кореспондента  газети «Наше Слово» Михайленка Дмитра Володимировича.

 

В дружній обстановці кожний з гостей розповів свою історію. 

Так, поважний, сивочолий,  але водночас молодий душею ветеран згадував важкі випробування, що випали на його долю, пекельні роки війни, нелегкий повоєнний час.

Учасник АТО розповів про своє бачення сьогоднішніх подій, свою історію, свій біль, біль  та правду тих, хто захищає  нашу державу на сході України, всю правду цієї несправедливої війни.

Волонтер вразив своїми розповідями про поїздки на схід України, про допомогу, яку об’єднавшись надають жителі нашого району для воїнів, про потреби бійців, іх настрої.

        Отець Василь, який теж є волонтером,   розповів про свої враження від поїздки до наших захисників, повідав про настрої бійців, їх рішучість та патріотизм.

        Всі гості розповідали про різне – минули і сьогодення, але всі думали про одне – про мир на Україні.

 

  До підтримки захисників на східних рубежах нашої держави також долучився колектив суду. Так, дізнавшись про чергову доставку допомоги бійцям в зону АТО напередодні Великодня, нашим колективом було зібрано та передано  продукти харчування та грошові кошти. І нам було дуже приємно отримати з рук волонтера  від командування та особового складу військової частини  Грамоту та слова щирої вдячності за надану допомогу, за підтримку, за добру справу.

        Зустріч завершилася, але пам'ять про тих, хто ціною власного життя здобув Перемогу, ніколи не згасне у наших серцях. Ця зустріч була скромною, але дуже щирою подякою  усім тим,  хто захищає Україну сьогодні і робить усе можливе, щоб наша держава існувала і процвітала.

 

 

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.