flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості кримінального провадження на підставі угод

17 листопада 2017, 14:15

Кримінальне провадження на підставі угод є одним з особливих порядків кримінального провадження, особливості та порядок здійснення якого передбачено Главою 35 КПК України. Законом передбачено два види угод: угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим; угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

         Саме на цю тему 06 листопада 2017 року в Апеляційному суді міста Києва було проведено періодичне навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації, в якому прийняла участь голова Менського районного суду Сова Тетяна Георгіївна.

         За слів Сова Т.Г. під час проведеної лекції були обговорені питання міжнародного законодавства та судової практики щодо застосування інституту угод, добровільності – як обов’язкової умови та особливості  укладання угод у кримінальному провадженні. Учасникам семінару були розкриті проблемні питання, що виникають у суддів під час розгляду кримінальних проваджень на підставі угод, було обговорено судові рішенні за наслідками перегляду в апеляційному порядку вироків на підставі угод та розгляду підстав для скасування чи зміни судового рішення на підставі угоди, а також розглянуті проблемні питання забезпечення та реалізації права на захист особи під час укладання угоди про визнання винуватості та про примирення.

В ході семінару учасники приймали участь в проведенні практичних завдань, в ході дискусій могли висловити свої думки та обмінятись досвідом.

По закінченню всі слухачі семінару отримали Сертифікати Національної школи суддів України.

З даного приводу, сьогодні, в Менському районному суді було проведено збори суддів, на яких голова суду Сова Т.Г. поділилась з колегами отриманою на семінарі інформацією, яка буде використовуватись суддівським корпусом суду в подальшій роботі.

     

         помічник голови суду

         прес-секретар

         Комова І.