flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка суддів до кваліфікаційного оцінювання

06 грудня 2017, 09:35

В Україні вже стартувала судова реформа. Так, створено новий Верховний Суд, який є єдиною касаційною інстанцією в Україні та встановлено новий порядок розгляду ним справ. Крім цього, у судовій сфері планується створити єдину систему електронного судочинства. А судові процеси будуть відкриті: дозволено відеозйомку та онлайн – трансляцію. Проте, це лише перша частина судової реформи. На черзі зміни в апеляційних та місцевих судах, зокрема, атестація та оновлення суддівського корпусу.

Відповідно до Календарного плану періодичного навчання суддів України Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України в селищі Тарашани Глибоцького району Чернівецької області 1 грудня 2017 року було проведено семінар для суддів місцевих судів на тему: «Особливості та окремі питання підготовки суддів до кваліфікаційного оцінювання».

У семінарі прийняли участь голова Менського районного суду Сова Т.Г. та судді Савченко О.А. і Слісар А.В. 

Зі слів голови суду Сова Т.Г., у семінарі взяли участь судді місцевих судів Донецької, Івано – Франківської, Київської, Львівської, Луганської, Сумської, Черкаської, Чернігівської та інших областей.    

 Семінар відкрила заступник директора Чернівецького регіонального відділення НШСУ Тетяна Аілінчій, яка розповіла про актуальність теми заходу, спрямованого на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів, а також зазначила, що по закінченню семінару учасники зможуть краще розуміти порядок та методологію проведення кваліфікаційного оцінювання.

У проведенні семінару прийняли участь: суддя Апеляційного суду Чернівецької області Ігор Лисак, який розповів про порядок та методологію проведення кваліфікаційного оцінювання, а його колега – Онуфрій Колотило розглянув з учасниками актуальні питання щодо підготовки до проходження тестування та допоміг у виконанні практичного завдання з КПК України та КК України. Викладач – суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Вікторія Чебан зосередила увагу суддів на конфлікті інтересів в діяльності суддів та особливостях кваліфікаційного оцінювання до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Під час роботи семінару судді подискутували, виконали індивідуальні та практичні завдання й обмінялись професійним досвідом.

 На завершення заходу учасники поділились враженнями, висловили свої побажання і пропозиції та отримали сертифікати Національної школи суддів України.

помічник голови суду

            прес-секретар

            Комова І.