flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАСУДИВ «КРАДІЯ ВЕЛОСИПЕДІВ»

28 лютого 2020, 08:53

Інформативно: Ним виявився житель міста, який вже неодноразово судимий. Однак, він не став на шлях виправлення і у червні 2019 року, знаходячись біля приміщення Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, шляхом вільного  доступу, з велосипедної стоянки, умисно, таємно, з корисливим мотивом, повторно  викрав велосипед марки «Аіст», фіолетового кольору, з закритим типом рами, що належить потерпілій  Сировець Т.В., чим спричинв останній майнової шкоди на суму 1500 грн.

Продовжуючи злочинну діяльність гр. Б. у травні 2019 року, перебуваючи на території одного з господарств міста, шляхом вільного  доступу, з території подвір’я, умисно, таємно, з корисливим мотивом, повторно викрав велосипед марки «Мінськ» синього кольору, з відкритом типом  рами, що належить потерпілому Холяві Р.М., чим спричинив останньому майнову шкоду на суму 1500 грн.

Крім цього, в травні 2019 року обвинувачений, знаходячись на території ще одного господарства в м.Мена, шляхом вільного доступу, умисно, таємно, з корисливим  мотивом, повторно  викрав велосипед марки «Мінськ», помаранчевого кольору з відкритим типом рами, що належить потерпілому Вахненко Р.М., чим спричинив останньому майнової шкоди на суму 1280 грн. У червні 2019 року, знаходячись біля приміщення Менського ВП ГУНП в Чернігівській області, де шляхом вільного доступу, з велосипедної стоянки, умисно, таємно, з корисливим мотивом, повторно викрав велосипед марки «Мінськ», синьо-зеленого кольору, з відкритим типом рами, що належить потерпілій Коваленко Д.О., чим спричинив останній майнової шкоди на суму 1600 грн.

         Суд, об’єктивно з’ясувавши обставини справи, які підтверджені доказами, дослідженими під час судового розгляду та оцінені відповідно до статті 94 КПК, прийшов до висновку, що дії обвинуваченого правильно кваліфіковані за частиною другою статті 185 КК України, які виразилися в таємному викраденні чужого майна , вчиненому повторно.

Вина обвинуваченого у скоєному доведена у повному обсязі.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд відповідно до ст. 65 КК України, врахував тяжкість вчиненого ним злочину, вік обвинуваченого, визнання ним своєї вини, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, наявність обставин, що пом’якшують покарання та відсутність обставин, що обтяжують покарання.

Крім цього, судом враховано, що 25 листопада 2019 року Менським районним судом Чернігівської області гр.Б. засуджено за ст. 190 ч.2 та ст. 185 ч.3 КК України з застосуванням ст. 70 ч.4 КК України і призначено покарання три роки позбавлення волі.

          Враховуючи, що всі злочини обвинувачений вчинив до ухвалення вищевказаного вироку Менського районного суду Чернігівської області від 25.11.2019, судом застосовано норму закону, передбачену ч. 4 ст. 70 КК України та при обранні остаточної міри покарання застосовано часткове складання призначених покарань.        

         З урахування вищевикладеного, 26 лютого 2020 року суд засудив гр.Б. до чотирьох років позбавлення волі. 

Також судом вирішено долю речових доказів та процесуальних витрат.

На даний час вирок суду не набрав законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.