flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення або внесення на неї подання прокурора

13 березня 2013, 11:19

 

Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення або внесення на неї подання прокурора
 
 
 
            Загальний порядок та строки оскарження постанов по справах про адміністративні правопорушення визначений ст.ст. 287, 288, 289 КУпАП.
         Постанова судді по справі про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 32 КУпАП, а також постанов, прийнятих за результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 185-3 КУпАП.
         Постанова судді по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або прокурором (може бути внесено подання відповідно до ст. 290 КУпАП ) протягом десяти днів з дня винесення постанови.
         Апеляційна скарга, подана після закінчення цього строку, повертається апеляційним судом особі, яка її подала, якщо вона не заявляє клопотання про поновлення цього строку, а також якщо у поновленні строку відмовлено.  
         Апеляційна скарга подається до відповідного апеляційного суду через місцевий суд, який виніс постанову (ст. 294 КУпАП ).