flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчально-методичний збір для осіб відповідальних за ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних

30 травня 2018, 08:33

22-24 травня 2018 року в місті Чернігів  проведено навчально-методичний збір за участю посадових осіб апеляційних судів, місцевих судів міста Києва та Чернігівської області, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України,  Національної школи суддів України,  ДСА України та її територіальних управлінь, державних підприємств, що належать до сфери управління ДСА України, відповідальних за ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних, бронювання на період мобілізації та воєнний час в органах судової влади, згідно затвердженого Головою ДСА України  З.Холоднюком  плану проведення навчально-методичного збору.

        В даному заході взяли участь керівник апарату Менського районного суду Чернігівської області Стоцька І.Д. та заступник керівника апарату суду Ромащенко Ю.В.

         Навчально-методичний збір проведено з метою  удосконалення теоретичних знань, навиків та умінь працівників відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час щодо виконання вимог нормативних документів та вироблення єдиного підходу та розуміння у вирішенні питань військового обліку призовників та військовозобов’язаних і бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

  Заняття проводилися у Навчально-методичному центрі «Федерації профспілкових організацій Чернігівської області».  Протягом триденного збору учасники  мали гарну нагоду обмінятися досвідом та отримати нові знання.

       Головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи ДСА України С. Каземіров  провів заняття «Основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади», доповідь «Аналіз звітів про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліком посад і професій за 2017 рік та загальні вимоги щодо звітів за 2018 рік».  Представник Генерального штабу ЗС України  полковник С.Рибіцький ознайомив присутніх з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, організації та ведення військового обліку.

23 травня учасники заходу взяли участь у проведенні показових занять у 8-му Навчальному Центрі Державної спеціальної служби транспорту (м.Чернігів), де були ознайомлені  з порядком призову і прийняттям на військову службу, порядком проходження військової служби та звільнення військовослужбовців у запас, військовими званнями та складом військовослужбовців, військовою формою одягу, знаками розрізнення і відзнаками військовослужбовців. 

     24 травня  учасники збору зібралися за круглим столом де отримали змістовні відповіді на питання щодо  ведення військового обліку та бронювання працюючих військовозобов’язаних та підвели підсумки заходу.

 

прес-служба

Менського районного суду

Чернігівської області