flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менським районним судом ухвалено виправдувальний вирок

07 вересня 2018, 15:40

06 вересня 2018 року Менським районним судом розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню Губко Ю.В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Судом було заслухано пояснення учасників кримінального провадження, досліджено та оцінено докази, які надавались як стороною обвинувачення, так і стороною захисту і встановлено, що органом досудового розслідування  не було здобуто достатніх доказів, які б свідчили, про те, що обвинувачена Губко Ю.В. вчинила злочин, який їй було інкриміновано.     

Враховуючи те, що кримінальне судочинство представляє собою  одну з найважливіших та найскладніших форм реалізації правосуддя і саме унеможливлення притягнення невинних осіб до відповідальності, та забезпечення права на захист являється основною метою принципу презумпції невинуватості, який в свою чергу є одним із основних засад дотримання прав людини в демократичному суспільстві, судом визнано Губко Ю.В невинуватою у пред’явленому обвинуваченні  у вчиненні злочину, передбаченого ст. 125  ч.1 КК України, так як не встановлені достатні докази для доведення її вини.

На даний час вирок не набрав законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.