flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних Менського районного суду Чернігівської області!

15 лютого 2019, 15:36

Менський прайонний суд Чернігівської області  повідомляє, що особи, зазначені у пункті 1, пунктах "а" і "в" пункту 2, пунктах 4 і 5 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті  Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» п.1 ст. 3 цього Закону присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) відносяться до суб’єктів декларування.

Тож нагадуємо, що присяжні до 1 квітня 2019 року, незалежно від того чи отримали виплати за виконання ними обов’язків у суді як присяжного, мають подати е-декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік, попередньо отримавши електронно-цифровий підпис (ЕПЦ). Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

Нагадуємо про необхідність дотримання норм чинного законодавства для уникнення відповідальності, передбаченої кодексом про адміністративні правопорушення України та кримінальним кодексом України. Так наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" за посиланням https://nazk.gov.ua/video-0.