flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судах Чернігівської області опитають учасників судових проваджень

11 березня 2019, 10:12

Протягом березня-квітня 2019 року у всіх судах Чернігівської області проводиться опитування відвідувачів щодо їх задоволеності роботою судів за допомогою спеціальних анонімних анкет.

 

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини розпочав реалізацію проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській області» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

Для вивчення рівня довіри громадськості до судів у всіх 27 судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції Чернігівської області, інтерв’юери запропонують відвідувачам суду заповнити анонімну анкету із декількома блоками запитань.

 

Представники команд інтерв’юерів пройдуть відповідне навчання та ознайомляться з кращими практиками взаємодії судів і громадськості в Україні, практичними аспектами моніторингу якості надання судових послуг громадянам за методологією карток громадянського звітування, основними вимірами щодо оцінки якості роботи суду, вдосконалять навички планування роботи та проведення опитування користувачів судових послуг.

 

В ході реалізації проекту буде зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді.

 

Активна фаза опитування відвідувачів судів проводитиметься протягом березня-квітня 2019 року. В рамках дослідження буде опитано щонайменше 4000 респондентів. Очікується, що проведення подібного вивчення думки громадян, які є відвідувачами судів та користувачами судових послуг, сприятиме встановленню належної комунікації та взаємодії між судами та громадськістю, а також вдосконаленню роботи судів в цілому.

 

За підсумками опитування буде розроблено конкретні рекомендації щодо підвищення рівня якості надання судових послуг. Також буде оприлюднено звіт за результатами дослідження.

 

Результати дослідження будуть презентовані в червні 2019 року.

 

Контакти:

Катерина Данькова, Чернігівський громадський комітет захисту прав людини, (063) 158-32-46, e-mail: protection.ua@gmail.com.