flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захист Вітчизни – обов’язок кожного з нас

21 березня 2019, 14:49

20 березня 2019 року в Менському районному суді відбулася зустріч колективу суду з представниками Менського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

В ході бесіди представники вказаного центру розповіли присутнім про те, що проходження військової служби в Україні здійснюється громадянами нашої держави у добровільному порядку, тобто за контрактом або за призовом. Строкову військову службу громадяни проходять відповідно до Законів України у формуваннях Збройних Сил України, з метою здобуття військової спеціальності, набуття практичних навичок і умінь для захисту держави.

Крім цього, військові розповіли як проходить приписка громадян до призовних дільниць, призовний вік призовників та терміни строкової служби в залежності він наявності різної освіти у призовника.

Підготовка Збройних  Сил  України  до виконання покладених на
них Конституцією України завдань, організація та забезпечення їх виконання, підтримання на належному рівні бойової і  мобілізаційної  готовності  та  боєздатності,  виховна  робота, збереження   життя   і  здоров'я  особового  складу,  забезпечення законності та  військової  дисципліни  у  Збройних  Силах  України здійснюються   органами   військового  управління,  командирами  і начальниками всіх рівнів відповідно до вимог  Конституції  України та законів України,  інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері оборони.

  Крім цього, присутнім розповіли про військову частину та її роль в обороноздатності нашої держави, а також про окремі положення військово-транспортного обов’язку, про порядок прийняття на військовий облік транспортних засобів і техніки підприємств, організацій та установ.

На завершення представник Менського РТЦКтаСП підсумував, що захист суверенітету і територіальної цілісності України є Конституційним обов’язком кожного громадянина України. Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості покладається на Збройні Сили України. За ухилення  від призову на строкову військову службу за призовом осіб офіцерського складу, ухилення від призову за мобілізацією, ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цивільної мобілізації передбачена кримінальна відповідальність.

Дана зустріч була дуже важливою для кожного з нас, оскільки ми всі є громадянами нашої держави і повинні не лише очікувати захисту та забезпечення з боку держави, а й пам’ятати та виконувати свої обов’язки перед нею.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.