flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд інформує

09 січня 2020, 09:48

08 січня 2020 року в Менському районному суді було проведено нараду помічників суддів, підставою для проведення якої став лист виконувача обов’язків начальника Державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор», що надійшов до суду наприкінці 2019 року.

Лист містить інформацію про те, що останнім часом в ДУ «Чернігівський слідчий ізолятор» спостерігається зростання кількості осіб, утриманих під вартою, що значно перевищує ліміт його наповнення та унеможливлює виконання передбачених чинним законодавством та Європейськими стандартами утримання в’язнів порядку та умов утримання осіб позбавлених свободи (особливо забезпечення особи спальним місцем та дотримання норм площі розрахованих на одну особу). Наказом Міністерства юстиції України від 041.07.2017 № 2130/5 «Про ліквідацію арештного дому та створення дільниці слідчого ізолятора в державній установі «Чернігівська виправна колонія (№44)» створено дільницю слідчого ізолятора з плановим наповненням 25 осіб. Дільниця слідчого ізолятора передбачає утримання осіб жіночої статі. Адміністрацією установи створені необхідні умови для роботи слідчого, прокурора та слідчого судді (суду) у зв’язку зі здійсненням кримінального провадження.

В зв’язку з цим, ініціатор звернення просив при обранні відносно осіб жіночої статті запобіжного заходу у виді тримання під вартою, не вказувати місцем подальшого утримання державну установу «Чернігівський слідчий ізолятор» або вказувати місцем подальшого утримання дільницю слідчого ізолятора при державній установі «Чернігівська виправна колонія (№44)».

Вказана інформація обговорена та прийнята до уваги помічниками суддів і в подальшому буде враховуватись при підготовці проектів ухвал за результатами розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно жінок.   

 

 помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.