flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд засудив особу, що здійснила наругу над пам’ятниками учасників АТО на міському кладовищі

29 січня 2020, 10:47

Інформаційно: у вересні 2019 року, житель м. Сновськ, перебуваючи на території центрального кладовища по вул. Чехова у м. Мена Чернігівської області, нехтуючи громадською моральністю у сфері шанобливого ставлення до померлих та їх місць поховання, діючи умисно, грубо порушуючи суспільні відносини, що забезпечують загальноприйняті моральні принципи та релігійні традиції щодо поховання померлих, з хуліганських мотивів, що виразилося в демонструванні зневажливого ставлення до суспільних відносин, що забезпечують загальноприйняті моральні принципи, традиції та релігійні положення щодо поховання померлих та вияву поваги до пам’яті покійних, відповідно до ст. 2 Закону України «Про поховання та похоронну справу» від 10.07.2003, здійснив наругу над могилами, а саме скоїв осквернення пам’ятників на могилах померлих, що полягало у зафарбовуванні за допомогою фарби білого кольору зображення померлих на п’яти пам’ятниках воїнам АТО.

На підставі сукупності наданих прокурором та досліджених у судовому засіданні доказів, суд прийшов до висновку, що дії гр.Г., які виразились у нарузі та оскверненні пам’ятників на могилах з хуліганських мотивів, мають ознаки суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України.

Однак, згідно висновку судово-психіатричного експерта у гр. Г. має місце хронічний розлад психічної діяльності, внаслідок чого він був позбавлений здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними на період часу, до якого відноситься кримінальне правопорушення, у вчиненні якого він підозрюється. Гр.Г. за своїм психічним станом на теперішній час позбавлений здатності правильно сприймати обставини, які мають значення для даного кримінального провадження та давати про них правильні свідчення. Враховуючи характер та тяжкість наявного психічного розладу гр.Г., йому показане застосування примусових заходів медичного характеру з госпіталізацією до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

В зв’язку з цим, судом задоволено клопотання прокурора, що надійшло до суду, та застосовано до Г. примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, про що 27.01.2020 ухвалено рішення суду.

 

На даний час ухвала суду не набрала законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.