flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи Менського районного суду під час оголошеного карантину

30 березня 2020, 11:47

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив 25 березня 2020 року.

            Враховуючи вимоги статті 8 Конституції України, згідно з якою в Україні визначається і діє принцип верховенства права, складовою якого є право на звернення до суду і право на справедливий суд, робота Менського районного суду проводиться у звичайному режимі, розгляд справ здійснюється з урахуванням встановлених обмежень та рекомендацій Вищої Ради Правосуддя.

         Так, за можливості судові засідання проводяться в режимі відеоконференції, обмежується доступ у судові засідання осіб, які мають  ознаки респіраторних захворювань і які не є учасниками проваджень, судові засідання проводяться з обов’язковим використанням суддями та сторонами у справах засобів індивідуального захисту.  

         На жаль, не всі відвідувачі суду дотримуються рекомендацій та встановлених обмежень і приходять до суду, не маючи при собі захисних масок для обличчя. Причини цьому є різні – особисті погляди, відсутність маски для обличчя, неможливість її придбати у зв’язку з матеріальним становищем.

         В зв’язку з цим, переймаючи досвід Чернігівського апеляційного суду, в Менському районному суді, у вільний від основної роботи час, працівниками суду було організовано пошиття масок для відвідувачів суду, які не матимуть при собі засобів індивідуального захисту, прийшовши до суду.

Здійснення правосуддя суддями у відкритих судових засіданнях за безпосередньою участю сторін процесу в умовах оголошеного Кабінетом Міністрів України режиму надзвичайної ситуації та карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, створює загрозу для життя та здоров’я суддів, учасників судових засідань, працівників апаратів судів. Тож, в черговий раз, закликаємо усіх відвідувачів суду із розумінням поставитись до запроваджених превентивних заходів, згуртовано та організовано пройти цей надзвичайно важкий не тільки для нашої країни, а й для всього світу період і по-максимуму використовувати електронний формат доступу до судочинства.

Будьте уважні до особистої гігієни, адже це буде гарною профілактикою  хворобі. Дбаймо про своє здоров'я та гарне самопочуття тих, хто нас оточує.

         Бажаємо всім міцного здоров’я.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.