flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День вишиванки

21 травня 2020, 10:47

У третій четвер травня всі українці на знак єдності вдягаються у вишиванки.

Одягнувши вишиванку, дівчата і жінки стають ще вродливіші, чоловіки - особливо мужні та стильні, діти - ніби янголята у чудових рукотворних шатах.

Вишиванку творять з любов'ю, вкладаючи у кожен візерунок певний смисл, щирі думки і душу. У вишивальниць є багато традицій і обрядів перед власне процесом вишивання, тому що це - особлива творчість, у якій передається наша українська краса, наша душа. 

Вишита сорочка - свого роду оберіг, символ здоров’я, добробуту та краси, щасливої долі й родової пам'яті, любові та святковості. Коли говорять, що людина народилася в сорочці, мають на увазі, що це - щаслива людина.  

Сьогодні мільйони українців по всьому світу вберуться у вишиванки. Багато неукраїнців у всіх куточках світу на знак солідарності з нами, на знак дружби і поваги до нас також вдягне цей безмежно гарний витвір рук українців.   

І ми ще раз звернемо особливу увагу на наші традиції та звичаї, відчуємо на собі цю особливо рідну вдяганку. Вишиванка - як молитва, особливе вбрання, в якому хочеться мріяти, в якому чіткіше уявляється своє коріння і в якому чіткіше відчувається відповідальність за майбутнє.

На нас дивиться весь світ і в цю мить весь світ милується нами!  Світлого настрою у вишитий день!

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.