flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено водія за скоєння ДТП зі смертельними наслідками

26 травня 2020, 10:02

До восьми років  позбавлення волі з позбавленням права керувати  транспортними засобами на строк  три роки засуджено водія за скоєння  дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками.

Так, 14 травня 2020 року Менський районний суд Чернігівської області  розглянув кримінальне провадження стосовно жителя смт. Березна  Менського району  обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що в грудні 2019 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «RENAULT»  рухався  зі сторони міста Чернігова в напрямку селища Березна Менського району Чернігівської області, перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, виїхав на смугу зустрічного руху, де  здійснив зіткнення з автомобілем марки «ВАЗ». У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля марки «RENAULT»  та два пасажири автомобіля «ВАЗ»  загинули на місці події, та два пасажири автомобіля «ВАЗ»   отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений вину у вчиненні злочину  визнав та повідомив, що обставин дорожньо-транспортної пригоди не пам'ятає, оскільки теж отримав тілесні ушкодження та опритомнів лише в реанімації. Просив не призначати суворе покарання, зазначив, що шкоду потерпілим не відшкодував, але планує поступово, у разі наявності такої можливості, це зробити.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом вироку можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 728/422/20.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.