flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд Чернігівської області виніс вирок за незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів

12 червня 2020, 10:05

09 червня 2020 року Менський районний суд Чернігівської області визнав винною  місцеву жительку у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

В судовому засіданні встановлено, що у листопаді 2019 року у місцевої підприємиці  виник умисел, направлений на незаконне придбання з метою збуту, незаконне зберігання з цією ж метою та незаконний збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів з метою отримання неконтрольованого державою прибутку.

Так, дана особа перебуваючи на території оптової торгівельної бази в  м. Чернігів придбала з метою збуту у невстановленої особи  алкогольні напої та тютюнові вироби без відповідних документів, підтверджуючих походження продукції та її якість, які в подальшому перевезла до магазину, де зберігала з метою збуту та в подальшому дані товари реалізовувались.

В судовому засіданні обвинувачена  свою вину визнала повністю, щиро розкаялася.

 Тож вироком суду дану особу  визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України та призначено їй покарання у виді штрафу у розмірі 5000  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000,00  гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

До того ж витрати на залучення експерта у розмірі 6374, 16 грн. обвинуваченій також доведеться сплатити на користь  держави.

Речові докази по справі, зокрема рідина з характерним запахом спирту, що розфасована у ємності різних об’ємів та сигарети за вироком суду підлягають знищенню.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

прес-секретар

Ромащенко  Ю.