flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запитання-відповідь

08 серпня 2017, 10:36

АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ

за результатами проведеного  опитування відвідувачів Менського районного суду Чернігівської області та учасників судового процесу.

 

Впродовж травня та червня 2017 року  в приміщенні суду проведено опитування відвідувачів суду та учасників судового процесу з метою отримання інформації, що буде використана для прийняття  рішень спрямованих на вдосконалення роботи суду, а саме: з’ясування думки відвідувачів суду  та учасників судового процесу щодо зручності та комфортності перебування у приміщенні суду.

Підставою для проведення опитування стало  надходження до суду звернення представника ЗМІ щодо обмеження простору в залі судового засідання для реалізації учасниками судового засідання процесуальних прав  через значне перенасищення приміщення кімнатними рослинами.

 Опитування в суді проводилось анонімно,  шляхом заповнення Анкети опитування  відвідувачів суду та учасників судового процесу, яка затверджена Рішенням Зборів суддів Менського районного суду Чернігівської області № 05  від 26.04.2017 року.

Аналітичний звіт складений на основі сукупного аналізу результатів опитування  в цілому і  його результати будуть використані лише в узагальненому вигляді.

           В опитуванні брали участь 42 особи, на основі відповідей яких отримана  інформація щодо зручності та комфортності  перебування відвідувачів суду  та учасників судового процесу у приміщенні суду.

           Серед опитаних респондентів  35,7 %  (15 осіб) склали чоловіки, 64,3% (27 осіб)  - жінки.

           На запитання щодо зручності та комфортності перебування в приміщенні суду, а саме в канцелярії суду, фойє та залах судових засідань за п’ятибальною шкалою, де 5 –повністю комфортно, 1- зовсім не комфортно

отримані високі результати: 76,2 % ( 32 особи) опитаних відвідувачів суду та учасників судового засідання обрали показник  «5»;  23,8 % (10 осіб) обрали  показник «4» і лише одна особа обрала показник «1», при цьому згадана особа на всі наступні запитання дала тільки позитивні коментарі та відповіді, тому є висока ймовірність того, що респондент невірно зрозумів поставлене  питання.

         В коментарях до питання «Як Ви ставитеся  до кімнатних рослин (квітів у вазонах) в адміністративних будівлях?»   бажаючі зазначили такі відповіді: «Позитивно», «Дуже позитивно», «Добре», «Чудово!  Зелений колір позитивно впливає на очі, знімає напруженість, розслабляє… Враховуючи, що в адміністративні будівлі приходимо, як правило,  зі стресовими питаннями, квіти позитивно впливають на нервову систему», «Чудово, дуже сприятлива атмосфера», «Повинні бути квіти обов’язково», «Гарно».

          На запитання: «Чи подобаються Вам кімнатних рослин (квітів у вазонах), розташовані в фойє, канцелярії та залах судових засідань?» -  100 % опитаних дали відповідь «Так».

          На запитання: «Чи створюють для Вас кімнатні рослини, які розташовані в приміщені суду,  певні  незручності та чи заважають Вам реалізувати свої процесуальні права?» - всі опитані обрали відповідь «Ні».

 

 На підставі аналізу даних проведеного опитування можна зробити висновок, що отримані результати  свідчать про те, що відвідувачам Менського районного суду Чернігівської області та учасникам судового процесу зручно та комфортно перебувати  в приміщенні суду. Кімнатні рослини, які розташовані  в канцелярії суду, фойє та залах судових засідань не створюють незручностей та не заважають  реалізовувати процесуальні права, а навпаки створюють затишок та комфорт.

 

Вик. Ромащенко Ю.В.

2-14-73