flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів Менського районного суду

12 лютого 2021, 10:33

Сьогодні, в час, коли наша країна переживає не найкращі часи, питання недофінансування і неналежного забезпечення, необхідного для здійснення безперебійного судочинства, торкнулось і судової гілки влади.

Насамперед це стосується забезпечення суду поштовими марками та конвертами для можливості відправлення кореспонденції учасникам справ.

Про недостатність фінансування і неповне матеріальне забезпечення та необхідність економного використання всіх матеріальних засобів Менський районний суд повідомило ТУ ДСА в Чернігівській області.

В зв’язку з цим, шановні відвідувачі Менського районного суду, з метою недопущення повної зупинки в роботі суду, просимо з розумінням віднестись до виниклої ситуації. При зверненні до суду з позовними заявами, фізичних осіб просимо користуватись послугою отримання судової повістки у виді SMS-повідомлення.

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно:

Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

Учасники справ - юридичні особи, при зверненні до суду можуть подати заяву про надіслання процесуальних документів та повідомлень про час та місце розгляду справи на електронну адресу.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

  1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.
  2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.