flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Менському районному суді здійснюється розгляд кримінального провадження судом присяжних

23 березня 2021, 15:47

В Менському районному суді продовжується слухання кримінального провадження по обвинуваченню Самойленка А.С. у вчиненні злочину, передбаченого п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів), що надійшло до Менського районного суду з Семенівського районного суду Чернігівської області за визначеною Чернігівським апеляційним судом підсудністю.

25 лютого 2021 року в підготовчому судовому засіданні, обвинувачений Самойленко А.С., після роз’яснення права на розгляд справи стосовно нього судом присяжних, особливостей та наслідків такого розгляду і вручення письмової пам`ятки про права та обов`язки, підтвердив висловлене на досудовому розслідуванні волевиявлення щодо розгляду  кримінального провадження судом присяжних.

Частиною третьою статті 31 КПК України визначено, що кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено довічне позбавлення волі, здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів, а за клопотанням обвинуваченого - судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

Після задоволення клопотання обвинуваченого та визначення у відповідності до вимог ст. 35 КПК України автоматизованою системою документообігу суду присяжних в кількості семи осіб, в підготовчому судовому засіданні, у відповідності до вимог статті 387 КПК України, було здійснено відбір трьох основних та двох запасних присяжних.

Створеним складом суду було проведено підготовчий розгляд кримінального провадження, розглянуто заявлені учасниками в підготовчому засіданні клопотання та призначено судовий розгляд кримінального провадження, про що 22 березня 2021 року винесено ухвалу, якою також продовжено обвинуваченому Самойленко А.С. строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Пошук ухвалених судом рішень по даному кримінальному провадженню в ЄДРСР можна здійснити за номером справи 744/48/21.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.