flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обов’язкова реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС)

11 жовтня 2021, 12:10

У зв’язку з тим, що з 5 жовтня 2021 року набирало чинність Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), повідомляємо про необхідність обов’язкової реєстрації.

Положення передбачає функціонування перших трьох підсистем ЄСІТС – «Електронний суд», «Електронний кабінет» та системи відеоконференцзв’язку.

З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства (пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, пункту 6 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, пункту 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України) адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку.

Звертаємо увагу про необхідність забезпечення виконання вищезазначених вимог процесуального законодавства щодо здійснення обов’язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС за веб-посиланням: https://id.court.gov.ua/.

Реєстрація в Електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) здійснюється виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Просимо врахувати вказану інформацію задля економії часу та можливості користування новими та сучасними перевагами Електронного суду.

Реєстрація в ЄСІТС не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.