flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІНФОРМУЄ

15 листопада 2021, 11:03

8-10 листопада 2021 року виконувач обов’язків голови Менського районного суду Чернігівської області Олександр Савченко прийняв участь у навчанні для голів та заступників голів місцевих загальних, господарських та адміністративних судів, що проводилось Національною школою суддів України.

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 221 «Про запобігання на території України коронавірусу COVID-19» підготовка голів та заступників голів судів проводилась в онлайн режимі.

В ході підготовки перед суддями були розкриті актуальні питання в роботі судової гілки влади. Власним досвідом щодо впровадження достатньо нового інструменту в судовому адмініструванні як людиноорієнтований суд з слухачами поділились голова Бахмацького районного суду Чернігівської області, кандидат юридичних наук Павло Пархоменко та керівниця апарату Волинського апеляційного суду Оксана Підгайна.

Велику зацікавленість та жваве обговорення серед суддів викликала презентація заступниці Голови Державної судової адміністрації України Людмили Гізатуліної про поточний стан фінансування судів та питання бюджету для системи правосуддя у 2021–2022 рр., яка також надала певний прогноз щодо цих питань на 2022 рік.

По завершенню навчання з заключними словами до учасників звернувся ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, який відмітив високий рівень організації та проведення навчання суддів, поінформував щодо подальшого удосконалення школою програм підготовки з урахуванням побажань та наданих пропозицій суддів, а начальник відділу підготовки суддів НШСУ Іван Балаклицький зазначив, що за результатами проходження підготовки усі слухачі отримають відповідні Сертифікати.

 

помічник голови суду

прессекретар Комова І.