flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд Чернігівської області звертає увагу присяжних суду про необхідність подання електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.

27 січня 2022, 08:50

Відповідно до ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Для заповнення е-декларації особам, які подають такі декларації необхідно  завчасно отримати електронно-цифровий підпис. На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій. 

Нагадуємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.