flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи Менського районного суду в умовах воєнного стану

09 червня 2022, 12:49

Шановні громадяни, учасники судових процесів, відвідувачі суду!

24 лютого 2022 року на території України введено воєнний стан, що також відобразилося на процесі здійснення правосуддя судами України.

Однак, навіть в умовах воєнного стану конституційне право людини на судовий захист не може бути обмежено, оскільки відповідно до статей 10 та 26  Закону України «Про правовий режим воєнного стану»  у період воєнного стану повноваження  судів не можуть бути припинені.

Враховуючи наявність належних умов для здійснення правосуддя, після відновлення територіальної підсудності судових справ судів Чернігівської області згідно Розпорядження Голови Верховного Суду № 27/0/9-22 від 04 травня 2022 року, Менський районний суд Чернігівської області продовжує роботу у звичайному режимі з врахуванням умов воєнного стану.

В суді приймаються позовні заяви, клопотання та інші матеріали, здійснюється розгляд справ всіх категорій.

Розгляд справ здійснюється відповідно до вимог процесуального законодавства, з урахуванням особливостей визначених умовами воєнного стану.

У зв’язку з можливими труднощами чи перебоями в роботі Укрпошти, а також враховуючи стан фінансування судової влади, зокрема що стосується забезпечення витрат на відправлення поштової кореспонденції, кожен учасник судової справи має можливість дізнатись необхідну йому інформацію безпосередньо в суді, на сайті Менського районного суду Чернігівської області в розділі «Список справ призначених до розгляду», або ж зателефонувавши до канцелярії суду за телефоном (04644) 2-14-73.

Учасники судових процесів, за наявності об’єктивних причин, мають можливість подати заяву про розгляд справи за їх відсутності,  відкладення розгляду справ у зв’язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції. Такі заяви, крім іншого, можуть бути направлені в електронному вигляді на електронну адресу суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд».

Слідкуйте за офіційною інформацією, усі новини та повідомлення про можливі зміни в роботі Менського районного суду будуть розміщуватись на вебсайті суду.