flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян!

03 січня 2018, 15:40

         У зв’язку з тим, що Указом президента України № 451/2017«Про реорганізацію місцевих загальних судів» від 29 грудня 2017 року постановлено утворити Менський окружний суд – у Коропському, Менському та Сосницькому районах Чернігівської області із місцезнаходженням у місті Мені, селищах міського типу Коропі та Сосниці Чернігівської області шляхом реорганізації (злиття) Коропського районного суду, Менського районного суду та Сосницького районного суду Чернігівської області – роз’яснюємо  наступне.


           Відповідно до ч. 6 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.
               Пунктом 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.


         Із урахуванням викладеного Менський районний суд Чернігівської області продовжує здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності Менського окружного суду, про що буде поінформовано додатково.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.