flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розширено перелік обставин, що обтяжують покарання

23 січня 2018, 11:01

12 січня 2018 року  набули чинності зміни до статті 67 Кримінального кодексу України щодо обставин, які обтяжують покарання.

Зміни внесено Законом України  "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами".

 Перелік обставин, які обтяжують покарання  доповнено новим пунктом. Тож, відтепер, обтяжувальною обставиною при призначенні покарання, вважається вчинення злочину щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах. Також обтяжувальною обставиною  визнається вчинення злочину на ґрунті статевої приналежності та вчинення злочину щодо особи з інвалідністю або особи, яка перебуває в безпорадному стані, або особи, яка страждає на психічний розлад, зокрема на недоумство, має вади розумового розвитку, а також вчинення злочину у присутності дитини.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.