flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд захистив права переселенців

26 січня 2018, 11:24

У вересні 2017 року до Менського районного суду Чернігівської області з адміністративним позовом звернулась громадянка N, яка у 2014 році разом з чоловіком та двома малолітніми дітьми переїхала з зони АТО в населений пункт Менського району. Підставою для звернення до суду стала відмова Управління соціального захисту населення Менської РДА в нарахуванні щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово – комунальних послуг позивачу, як уповноваженому представнику сім’ї , включно на чоловіка позивача.

Постановою Менського районного суду від 18 жовтня 2017 року позовні вимоги позивача N було задоволено: дії Управління соціального захисту населення Менської РДА визнано неправомірними  та зобов’язано здійснити нарахування та виплату позивачу щомісячної грошової допомоги як внутрішньо переміщеній особі для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг, відповідно до поданої заяви, включно на чоловіка.

Крім цього, з відповідача на користь позивача було стягнуто судовий збір та зобов’язано у місячний строк після набрання постановою законної сили подати до суду звіт про її виконання.

З таким висновком суду погодилась і колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду, яка ухвалою суду від 28 листопада 2017 року, постанову Менського районного суду Чернігівської області залишила без змін.

 22 січня 2018 року, з урахуванням встановленого судом додаткового строку для виконання постанови суду та надання про це звіту, до Менського районного суду Чернігівської області надійшов звіт про виконання вищевказаної постанови суду, з якого слідує, що 11 грудня 2017 року управління соціального захисту населення Менської РДА здійснило перерахунок допомоги позивачу, а 19 січня 2018 року кошти зараховані на банківський рахунок громадянки N.          

 

 

помічник голови суду

            прес-секретар

            Комова І.