flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В усіх українських судах з’являться прес-секретарі

01 серпня 2013, 16:45

В усіх українських судах з’являться прес-секретарі?

 

 

 

Державна судова адміністрація працює над концепцією єдиного прес-центру судової влади, якою передбачатиметься запровадження в кожному суді посади прес-секретаря.

Про це розповіла в інтерв’ю виданню «Закон і Бізнес» голова Ради суддів загальних судів, голова Печерського районного суду Києва Інна Отрош.

 

Вона наголосила на тому, що існує реальна необхідність створення прес-служби у судах. «У судах повинні працювати прес-служби або хоча б прес-секретарі. Це світова практика, яка себе виправдала, тож, впевнена, і в нас такий підхід спрацює», - зауважила І.Отрош.

 

Очільниця РСЗС впевнена, що створення прес-служб у судах дозволить повідомляти більш точну та достовірну інформацію про події, до яких прикута увага громадськості. «Одним із механізмів зменшення кількості випадків необ’єктивного висвітлення діяльності судів у ЗМІ є активне інформування установами про свою роботу, підготовка прес-релізів з найбільш резонансних справ. Роль прес-секретарів повинна стати ключовою у цьому процесі», - наголосила І.Отрош.

 

 «Сьогодні при ДСАУ створена робоча група з питань комунікацій, яка відпрацьовує концепцію єдиного прес-центру судової влади. Цим документом передбачатиметься також запровадження в кожному суді посади прес-секретаря. Таким чином, сподіваюся, що вже найближчими роками ми матимемо професійну мережу прес-секретарів», - розповіла про перспективи впровадження прес-служб у судах голова РСЗС.

 

Газета «Закон і Бізнес»