flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДОВА ПОВІСТКА У ВИГЛЯДІ СМС-ПОВІДОМЛЕННЯ! З серпня 2013 року учасники судового процесу матимуть можливість отримувати судову повістку в електронній формі за допомогою СМС-повідомлення.

07 серпня 2013, 12:27

СУДОВА ПОВІСТКА У ВИГЛЯДІ СМС-ПОВІДОМЛЕННЯ!

 

 

З серпня 2013 року учасники судового процесу матимуть можливість отримувати судову повістку в електронній формі за допомогою СМС-повідомлення.

 

Для цього необхідно подати до Менського районного суду Чернігівської області відповідну заявку. Форму заявки можна отримати на офіційному сайті Менського районного суду у розділі «Електронний суд» або безпосередньо у приміщенні суду.

 

Заявка може бути подана разом із позовною заявою (адміністративним позовом, скаргою тощо) або під час розгляду справи.

 

Судова повістка в електронному варіанті буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку, на його номер мобільного телефону, вказаний у такій заявці.

 

У випадку зміни номера мобільного телефону учасника судового процесу чи за наявності інших обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним тексту судової повістки шляхом СМС-повідомлення, учасник повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику.

 

         Результат доставки СМС-повідомлення на номер мобільного телефону учасника судового процесу (дата і час доставки чи причина недоставки) автоматично розміщуватиметься у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу, та у роздрукованому вигляді долучатиметься до матеріалів справи.