flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Менському районному суді Чернігівської області розпочато обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу

29 серпня 2013, 08:07
           
 
             В Менському районному суді Чернігівської області розпочато обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження), зокрема надсилання:
- судових рішень електронною поштою;
- текстів судових повісток за допомогою SMS-повідомлень.
 
         Мета нововведення - забезпечення своєчасного отримання учасниками судового процесу (кримінального провадження) повісток, повідомлень та інших документів під час розгляду судових справ.
 
Даний проект в першу чергу покликаний удосконалити і значно спростити систему інформування учасників судового процесу (кримінального провадження) про час і місце розгляду справи, налагодити ефективний двосторонній зв'язок між судом та учасниками, тим самим забезпечивши належну оперативність в розгляді справи. Адже сьогодні, SMS-повідомлення це зручний, оперативний та доступний спосіб отримання судових повісток для кожного, а також можливість економії бюджетних коштів на поштові відправлення.
Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, в тому числі копій судових рішень, необхідно зареєструвати поштову скриньку електронного суду  на домені mail.gov.ua та подати до суду  заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку можна роздрукувати на офіційному веб-порталі „Судова влада України”.  Процесуальні документи будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану в домені mail.gov.ua електронну адресу.
 
 Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу (кримінального провадження) потрібно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення. Форму заявки можна роздрукувати самостійно на офіційному веб-порталі „Судова влада України”, або отримати безпосередньо в суді. Текст судової повістки буде надсилатися учаснику судового процесу (кримінального провадження), на його номер мобільного телефону, вказаний в заявці. У випадку зміни номеру мобільного телефону чи за наявності обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник судового процесу (кримінального провадження) повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику.
 
Всі бажаючі можуть приєднатися до зручного та швидкого способу отримання текстів судових повісток та судових рішень!