flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Менському районному суді Чернігівської області проведено зустріч з старшокласниками Менської гімназії

17 жовтня 2018, 14:08

Верховна Рада України  схвалила у першому читанні та за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу». Так, пропонується  доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення  новою статтею: Булінг.  Булінг – це моральне або фізичне насильство, агресія, у будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорсткого ставлення.

         Оскільки, це відносно новий  термін для пересічного громадянина, Менський районний суд Чернігівської області, як завжди, не залишився осторонь, та за ініціативи голови суду, організував та 12 жовтня 2018 року провів  зустріч із старшокласниками Менської гімназії.

         Зустріч проведено у формі дискусії, на якій голова суду Сова Т.Г. та суддя-спікер Парфененко О.Я.  докладно пояснили учням що таке булінг, дали поради як реагувати на цькування, і що може зробити кожен аби зупинити насильство, адже насильство у школі стало буденною реальністю для багатьох школярів,  а переслідування, знущання, погрози, образи негативно впливають на учнів та успіхи в навчанні.

         Особливу увагу учнів засоредили  на навичках надання і отримання допомоги, протидії агресії у своєму середовищі, способів звернення за допомогою у критичних ситуаціях та видах відповідальності за вчиненя дій, які підпадають під ознаки булінгу.

        

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.