flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд – кращий місцевий суд області

21 грудня 2018, 11:40

Вже традиційно, котрий рік підряд, напередодні професійного свята – Дня працівника суду, що відмічається в нашій державі 15 грудня, Чернігівським апеляційним судом було проведено конкурсний відбір на отримання звання «Кращий веб-сайт місцевого суду Чернігівської області у 2018 році», під час якого конкурсною комісією апеляційного суду було здійснено моніторинг офіційних веб-сайтів усіх місцевих загальних судів Чернігівської області.

Крім того, було проведено конкурс на «Кращий місцевий суд Чернігівської області» та  «Кращий працівник апарату місцевого суду», до участі в яких запрошувались всі районні суди. Для участі в цих конкурсах необхідно було подати до конкурсної комісії заповнені запропоновані Аплікаційні форми.

Менський районний суд не залишився осторонь оголошених конкурсів і у визначені строки подав до конкурсної комісії заповнені аплікаційні форми.

Комісією було оцінено роботу суду, що проводилась протягом всього 2018 року. А ця робота, можна сказати без перебільшення, була немалою.

Так, поряд із повсякденною діяльністю суду по здійсненню правосуддя та розгляду справ і матеріалів, яких за 11 місяців 2018 року надійшло до суду майже 2500, в Менському районному суді було проведено ряд різних заходів.

Так, колектив Менського районного суду продовжив започаткований торік за ініціативи голови суду Сова Тетяни Георгіївни, рух під назвою «Час творити різдвяні добрі справи» і напередодні світлого свята Різдва Христового, коли всі очікують на здійснення мрій та сподіваються на різні дива, працівники колективу Менського районного суду Чернігівської області  вирушили до родин з дітьми,  що перебувають в скрутних життєвих обставинах та подарували їм різдвяні солодощі, фрукти та продукти харчування, придбані за власні кошти. 

В серпні 2018 року на пропозицію психолога – волонтера з м. Чернігів Волинець Наталії, колектив суду долучився ще до однієї благочинної акції – було зібрано кошти, за які придбано подарунки для діток Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації.

Напередодні свята Дня пам’яті та примирення, присвяченого жертвам Другої світової війни, вже традиційно, колектив Менського районного суду знову зібрав у себе гостей: Семиренко Є.І. – ветерана Великої  Вітчизняної війни, лектора ради ветеранів;  уродженця м. Чернігів, жителя м. Київ - Вадима Бойка, який є учасником АТО, добровольцем, «кіборгом»; волонтера, психолога  з м. Чернігів Наталію Волинець та  волонтерів,  які здійснюють волонтерську діяльність  безпосередньо на передовій, психологів:  Яну Смоляр та  Світлану Здор. Ця зустріч була скромною, але дуже щирою подякою усім тим, хто захищає Україну сьогодні і робить усе можливе, щоб наша Держава існувала і процвітала.

         Колектив суду також долучився до підтримки захисників на східних рубежах нашої держави. Так, дізнавшись про чергову доставку допомоги бійцям в зону операції Об’єднаних сил, колективом Менського районного суду було зібрано та передано продукти харчування для воїнів.

          В жовтні 2018 року в Менському районному суді була проведена зустріч з старшокласниками Менської гімназії, на якій голова суду Сова Т.Г. та суддя-спікер Парфененко О.Я. пояснили учням що таке «булінг», дали поради як реагувати на цькування, і що може зробити кожен аби зупинити насильство, адже насильство у школі стало буденною реальністю для багатьох школярів,  а переслідування, знущання, погрози, образи негативно впливають на учнів та успіхи в навчанні.

      В листопаді 2018 року в Менському районному суді пройшов День відкритих дверей для депутатів та працівників виконавчих апаратів районної та міської рад. На цьому заході голова суду Сова Тетяна Георгіївна познайомила присутніх із суддівським корпусом, розповіла про специфіку роботи та структуру суду, провела коротку екскурсію по приміщенню районного суду. Метою даного заходу є підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя.

         Крім цього, в серпні 2018 року в Менському районному суді, першому в Україні, було встановлено платіжний термінал, за допомогою якого відвідувачі суду, маючи платіжну картку будь – якого банку з наявними на ній грошовими коштами, можуть здійснити оплату: - судового збору при зверненні до суду, - судового збору за рішенням суду, - матеріальної шкоди, - штрафів та - штрафів за адміністративні правопорушення.

         Це звичайно не всі заходи, які були проведені в суді в 2018 році. Про ці та інші заходи більш детально було висвітлено на веб – сайті суду.

Колективу суду дуже приємно, що конкурсною комісією належним чином оцінено роботу, проведену судом протягом 2018 року. І Менський районний суд став першим відразу у двох номінаціях «Кращий місцевий суд Чернігівської області» та «Кращий веб-сайт місцевого суду Чернігівської області у 2018 році».

Вищевказані досягнення – це безумовно заслуга роботи всього колективу, який приймає активну участь в усіх заходах, є дружнім між собою та відкритим до спілкування з іншими. Окремо, за значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток судової влади, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників суду Почесною грамотою Державної судової адміністрації України було нагороджено керівника апарату суду Стоцьку І.Д., оголошено Подяки Ради суддів України секретарям судових засідань Бреус Н.В. та Лях Н.М. Почесними грамотами Менської районної державної адміністрації  та Менської міської ради нагороджено судового розпорядника Милейка О.Л., робітника Пономаренко О.М. та прибиральниць Іващенко В.П. і Качалай Н.О., які своєю працею створюють затишні та комфортні умови як для працівників, так і для відвідувачів суду.

Ми не зупиняємось на досягнутому і надалі будемо працювати в цьому напрямку, щоб ще більше зміцнити довіру громадян до судової влади, стати більш відкритими, доступними та корисними як для відвідувачів суду так і відвідувачів веб-сайту Менського районного суду.

голова суду Сова Т.Г.

прес-секретарі Комова І.В., Ромащенко Ю.В.