flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг в рамках Програми «Нове правосуддя»

29 березня 2019, 08:57

27 березня 2019 року в приміщенні Чернігівського апеляційного суду за підтримки американського народу, наданої через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) пройшов тренінг на тему «Дослідження задоволеності відвідувачів суду окремими аспектами роботи суду за методологією КГЗ в рамках системи оцінювання роботи суду (СОРС)», в якому прийняли участь старший секретар Менського районного суду Москаленко А.Л. та архіваріус суду Корнієвська А.Г.

Даний захід проводився на виконання пункту 4 рішення Ради суддів  України № 53 від 17.09.2018 щодо надання судам технічної допомоги в проведенні опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадського звітування (КГЗ), громадською організацією «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» в рамках реалізації проекту «Проведення опитування учасників судових проваджень з використанням методології карток громадського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях».

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулась керівник апарату Чернігівського апеляційного суду Кривонос Т. Про методологію карток громадського звітування, чому роботу суду можна і треба оцінювати, а також про планування роботи з проведення оцінки за методикою КГЗ (огляд картки громадського звітування, організація збору даних, обробка та інтерпретація результатів дослідження) присутнім розповіла керівниця програм ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» Данькова К. Практикуючий психолог Волинець Н. навчала про те, як подолати небажання відвідувачів суду брати участь в опитуванні, а також розповіла про психологічні аспекти збору даних.

В рамках даного проекту заплановано опитати щонайменше 4000 респондентів протягом березня – квітня 2019 року в 27 судах загальної, господарської та адміністративної юрисдикції Чернігівської області. Очікується, що проведення подібного вивчення думки громадян, які є відвідувачами судів та користувачами судових послуг, сприятиме встановленню належної комунікації та взаємодії між судами та громадськістю, а також вдосконаленню роботи судів в цілому.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.