flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців!

12 квітня 2019, 14:13

     У зв’язку з проведенням 21 квітня 2019 року другого туру голосування з виборів Президента України 2019 року,  Менський районний суд Чернігівської області нагадує, що кожен виборець до 15 квітня 2019 року включно може  уточнити наявність власного прізвища та правильність його написання у списку виборців на своїй виборчій дільниці.  У разі виявлення відсутності свого прізвища  можна звернутись до органу ведення реєстру виборців (вони розташовані в державних органах влади).

     Відповідно до статті 274 КАС України  право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі.

    Адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцезнаходженням відповідної комісії.  Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору.

      Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування. Тобто останнім днем звернення до суду щодо уточнення списку виборців є 18 квітня 2019 року.

      Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо позовна заява надійшла за два дні до дня голосування, - невідкладно.

       Позовні заяви, що надходитимуть з 19 квітня 2019 року на підставі  ч. 5 ст. 270 КАС України  залишатимуться без розгляду.