flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Менському районному суді в черговий раз проведено урок безпеки життєдіяльності для працівників суду

05 липня 2019, 09:51

Не зважаючи на те, що життя людини є найвищою та найголовнішою цінністю, яка охороняється державою, кожен з нас повинен сам піклуватись про своє життя та здоров’я та убезпечувати себе від будь – яких негативних дій, що можуть цьому зашкодити.

Вже стало традицією проведення в Менському районному суді зібрань колективу суду, на яких проводиться обговорення одного з розділів Правил дорожнього руху України та правильності і необхідності їх застосування в повсякденному житті.

Приміщення Менського районного суду знаходиться на віддаленій території від центру міста, дорога до суду є автомобільним шляхом регіонального значення, де рух транспортних засобів є постійно жвавим. Деякі працівники суду в теплу пору року їздять на роботу мотоциклом та скутером.

Так, 02 липня 2019 року, помічник судді Солонар В.І., який до речі сам керує мотоциклом, розповів та нагадав всім присутнім про правила дорожнього руху, яких повинен дотримуватись водій мотоцикла та скутера. Основними з яких є: бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за технічним станом мотоцикла і не відволікатись від керування ним у дорозі, мати при собі посвідчення на право керування мотоциклом, талон до нього, реєстраційний документ або свідоцтво про право спільної власності.

Керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане із небезпекою, тому, перш ніж осідлати «залізного коня» слід потурбуватися про заходи безпеки – обов’язково одягнути мотошолом, а за можливості, ще й інше екіпірування – спеціальні рукавиці, куртку, наколінники. У випадку падіння, використання цих засобів значно знизить ризик травмування.

Крім теоретичних знань, Солонар В.І. продемонстрував присутнім правильність подання водієм мотоциклу, у якого не працюють покажчики поворотів, сигналу про намір виконати маневр повороту вліво, вправо та про зупинку транспортного засобу.  

Наостанок, Солонар В.І. наголосив, що навіть ті, хто вже має достатньо досвіду керування мотоциклом чи скутером, не застраховані від непередбачуваних ситуацій на дорозі. Аби звести їх ризик до мінімуму, необхідно обов’язково перед поїздкою перевірити технічний стан «двохколісного» - так ви хоч частково застрахуєте себе від неприємних сюрпризів у дорозі. І найголовніше – завжди й усюди слід дотримуватись Правил дорожнього руху, не перевищувати швидкість.

Захід проходив у невимушеній дружній обстановці, де присутні висловлювали свої думки та ділились знаннями, і кожен ще раз усвідомив те, що, особиста безпека, в першу чергу, залежить він самого себе.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.