flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Менському районному суді обговорено результати опитування учасників судових проваджень

12 липня 2019, 11:11

11 липня 2019 року у Менському районному суді Чернігівської області в рамках реалізації проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській області, проведено зустріч колективу Менського районного суду Чернігівської області з представником  громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» - Катериною Даньковою.

Під час даної зустрічі  обговорено результати проведеного опитування учасників судових проваджень, розроблені рекомендації із врахуванням оцінки та специфіки суду.

Так, за результатами опитування відвідувачів щодо якості функціонування Менського районного суду Чернігівської області  за 5-ти бальною шкалою оцінювання – середній інтегральний показник суду становить – 4,61.

Нагадаємо, що протягом квітня 2019 року проводилось опитування у судах Чернігівської області з метою вивчення думки громадян, які є відвідувачами судів та користувачами судових послуг задля сприяння налагодження належної комунікації та взаємодії між судами та громадськістю, а також вдосконаленню роботи судів в цілому.

В ході даного опитування була зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді.

         Остаточні результати дослідження будуть презентовані в липні 2019 року.

Проект «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» реалізує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».