flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд інформує

13 березня 2020, 11:14

10 січня 2017 року до Менського районного суду Чернігівської області  надійшли матеріали кримінального провадження  про обвинувачення Примакова Г.А.  у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України та Гайдукевича  В.В. у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України.

         Вироком Менського районного суду Чернігівської області від 05 травня 2018 року вищевказаних осіб було визнано винними у вчиненні вказаних злочинів та засуджено:

  • Примакова Г.А. за ч.3 ст.368 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування України на строк 3 роки, із конфіскацією всього належного йому майна, з позбавленням на підставі ст.54 КК України дев’ятого рангу посадової особи місцевого самоврядування;

 

  • Гайдукевича В.В. за ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, із конфіскацією всього належного йому   майна.

 

Не погоджуючись із вказаним вироком суду захисником  Кінебас О.М. в інтересах обвинувачених було подано апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої, ухвалою Чернігівського апеляційного суду  від 05 березня 2020 року  апеляційну скаргу задоволено частково, вирок суду першої інстанції скасовано та  призначено на новий розгляд у суді першої інстанції.   

Колегія суддів апеляційного суду прийшла до висновку, що судом першої інстанції не було враховано  версію  сторони захисту та  рекомендовано під час нового розгляду справи «забезпечити явку свідків сторони обвинувачення, з метою реалізації права сторони захисту на допит перед незалежним та неупередженим судом, а суду – дослідити докази, надані сторонами, дати їм конкретну об’єктивну оцінку у їх сукупності та прийти до вмотивованого висновку».

      13 березня 2020 року вказана справа  надійшла на новий розгляд до Менського районного суду Чернігівської області і зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду.