flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд притягнув до відповідальності порушника правил риболовлі

25 березня 2020, 09:09

Інформаційно: в березні 2020 року до суду надійшом матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності жителя району за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встанволену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

 З протоколу про адміністративне правопрушення слідує, що гр. Л. 29 лютого 2020 року о 08 годині 40 хвилин на озері поблизу села Блистова Менського району Чернігівської області здійснював лов риби забороненим знаряддям лову – сітками зяберними, чим грубо порушив п. 3.15 Правил любительського та спортивного лову.

В судове засідання особа, що притягується до адміністративної відповідальності не з’явився, надав суду заяву про розгляд справи без його участі (на що він має право), будь – яких доказів своєї невинуватості суду не надав.

Дослідивши в судовому засіданні всі наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку, що дії особи, що притягується до адміністративної відповідальності, відповідальним інспектором Управління Державного агентства рибного господарства України у Чернігівській області правильно кваліфіковано за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

З урахуванням характеру вчиненого правопорушення, особи порушника, ступеню його вини, майнового стану, та відсутності обставини, що пом’якшують і обтяжують його відповідальність, суд визнав винним гр.Л. у вчиненні інкримінованого йому адміністративного правопорушення та наклав адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340,00 грн. з конфіскацією заборонених знарядь для лову риби – сіток зяберних.

Відповідно до положень статті 40-1 КУпАП, пункту 5 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» порушник також має сплатити на користь держави  420,40 грн судового збору.

На даний час постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.