flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗА ВЧИНЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА КРИВДНИК МАЄ СПЛАТИТИ ШТРАФ

19 червня 2020, 10:33

Інформаційно: до Менського районного суду надійшом матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності жителя міста за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі).

 З протоколу про адміністративне правопрушення слідує, що гр. Г. 26  березня 2020 року о 21 год. 00 хв. за місцем проживання вчинив відносно своєї сестри гр. Г. насильство в сім’ї, а саме штовхав її та ображав нецензурною лайкою, внаслідок чого потерпілій могла бути завдана шкода її фізичному та психічному здоров’ю.

В судовому засіданні особа, що притягується до адміністративної відповідальності вину у вчиненні адміністративного правопрушеня визнав.

Дослідивши в судовому засіданні всі наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку, що дії особи, що притягується до адміністративної відповідальності, поліцейським правильно кваліфіковано за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

З урахуванням характеру вчиненого правопорушення, особи порушника, ступеню його вини, майнового стану, та відсутності обставин, що пом’якшують і обтяжують його відповідальність, постановою від 18 червня 2020 року суд визнав винним гр.Г. у вчиненні інкримінованого йому адміністративного правопорушення та наклав адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170,00 грн.

Відповідно до положень статті 40-1 КУпАП, пункту 5 частини 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» порушник також має сплатити на користь держави  420,40 грн судового збору.

На даний час постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.