flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі отримав винуватець ДТП внаслідок якої загинув 18-річний юнак

14 червня 2021, 14:46

До 5 років позбавлення волі  з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки засуджено 36-річного мешканця міста Мена якого було визнано винним у вчинені злочину  передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 135 КК України ( залишення в небезпеці).

Запобіжний захід обвинуваченому у виді тримання під вартою продовжено до набрання вироком законної сили.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Інформаційно: подія сталася  28 листопада 2020 року на автодорозі «Мена-Ліски» Корюківського району Чернігівської області. Обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «ВАЗ-21114» здійснив наїзд на велосипедиста, залишив місце вчинення дорожньо-транспортної пригоди та зник у невідомому напрямку. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження які в комплексі мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень та мають прямий причинний зв’язок із настанням смерті.

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа № 738/487/21.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.