flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив волі чоловіка за вчинення грабежу, крадіжки та розбою

15 лютого 2018, 12:08

13 лютого 2018  року колегією суддів  Менського районного суду Чернігівської області засуджено чоловіка, 1981 року народження, за вчинення умисних тяжких злочинів до покарання  у виді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна  за ст. 186 ч. 3  КК України  (Грабіж), ст. 185 ч. 2 КК України (Крадіжка), ст. 187 ч. 3 КК України (Розбій).                                                    

          На даний час вирок не набрав законної сили.

Інформаційно: даною особою  вчинено ряд злочинів  у вересні-жовтні 2017 року в  селах Борзнянського та Корюківського районах Чернігівської області.

Так, засуджений з метою заволодіння чужим майном та особистого збагачення, прибув до житлового будинку жінки похилого віку, де шляхом обману проник до житла останньої, а саме попросивши відкрити вхідні двері до будинку та дати йому ліки від головного болю. Потрапивши до будинку зловмисник почав вимагати гроші та заволодів грошовими коштами в сумі 2000 грн. та мобільним телефоном.

Повторно, з метою скоєння крадіжки чужого майна, таємно, скориставшись відсутністю поряд господаря,  вже з іншого будинку, скоїв крадіжку  бензопили.

Крім того, шляхом обману, а саме представившись ім’ям  онука, проник до житла ще однієї жінки похилого віку, де погрожуючи потерпілій заподіяти їй тілесні ушкодження, відкрито заволодів грошовими коштами у сумі 1800 гривень та  мобільним телефоном.



заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.