flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння -штраф 40800 гривень та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами

01 жовтня 2018, 10:46

Адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 40 800 гривень та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами - такі санкції накладені судом  за порушення правил дорожнього руху.

Суддею Менського районного  суду Чернігівської області  розглянуто матеріали про притягнення   до адміністративної відповідальності мешканця міста Мена за  ч. 3 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Так, судом встановлено,  порушник керував автомобілем  у стані алкогольного сп’яніння, при цьому двічі протягом року він вже піддавався адміністративному стягненню  за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння ( ч. 1 ст. 130 КУпАП та  ч. 2 ст. 130 КУпАП).

Слід відмітити, що в судове засідання порушник не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причину неявки суду не повідомив.

Також слід зазначити, що відповідно до ст. 23 КУпАП, адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самою особою, що притягується до адміністративної відповідальності, так і іншими особами.

 

При накладенні стягнення суд врахував відсутність обставин, що пом’якшують чи обтяжують покарання, характер вчиненого правопорушення, особу що притягується до адміністративної відповідальності, не надання суду доказів своєї невинуватості, тому суд прийшов до висновку за можливе накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права на керування транспортними засобами на 10 років.

Крім того, правопорушнику також доведеться  сплатити судовий збір на користь держави  в розмірі 352, 40 грн..

На даний час постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.