flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менським районним судом ухвалено виправдувальний вирок

13 листопада 2018, 09:16

12 листопада 2018 року Менським районним судом завершено розгляд кримінального провадження про обвинувачення Мірошниченко І.В. за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

 Інформаційно:  органом досудового слідства Мірошниченко І.В. обвинувачується в тому, що на початку листопада місяця 2017 року близько 03 год. 30 хв., з метою крадіжки чужого майна, з корисливих мотивів він прибув до господарства, яке розташоване за адресою: вул. Авіації, 17, с. Кам’янка, Менського району Чернігівської області, де шляхом виймання віконного скла будинку, проник до його середини, звідки умисно, таємно, повторно вчинив крадіжку семи чавунних семисекційних радіаторів МС140 500 мм, чим потерпілому завдав шкоди на суму 6002,50 грн.

При ухваленні вироку, суд послався на вимоги частини 4 статті 95 КПК України, про те, що суд може обґрунтовувати свої висновки лише на показаннях, які він безпосередньо сприймав під час судового засідання і не вправі обґрунтовувати судові рішення показаннями, наданими слідчому, прокурору, або посилатися на них. Обвинувачення повинно довести «кожний факт», пов'язаний із злочином, щоб «не існувало жодної розумної підстави для сумнівів». Правило про тлумачення сумнівів на користь обвинуваченого по суті означає, що жодна з сумнівних обставин не може бути покладена в основу обвинувальних тез по справі, тобто воно висуває вимогу повної і безумовної доведеності обвинувачення. Ця вимога має на меті охорону законних інтересів обвинуваченого і служить гарантією досягнення істини у справі.

Враховуючи встановлені в ході судового розгляду обставини, оцінюючи докази по справі, за внутрішнім переконанням, що ґрунтується  на всебічному, повному і об’єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом,  суд прийшов до висновку, що доказів вини Мірошниченко І.В. не було здобуто, а  об’єм обвинувачення у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України не знайшов свого підтвердження в судовому засіданні. 

В зв’язку з цим, судом ухвалено визнати невинуватим Мірошниченко І.В. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 КК України, так як не встановлені достатні докази для доведення його винуватості.                   

На даний час вирок не набрав законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.