flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Несвоєчасне подання посадовою особою декларації призводить до адміністративної відповідальності

06 березня 2019, 08:45

28 лютого 2019 року Менським районним судом Чернігівської області розглянуто справу про притягнення особи до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.1 ст. 172-6 КУпАП).

Інформаційно: гр. С., займаючи посаду, яка у відповідності до пп. «д» п. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» № 1700-VII від 14.10.2014 року є суб'єктом відповідальності за правопорушення, пов'язані з корупцією, у порушення вимог ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» під час припинення діяльності, пов'язаної з виконанням функцій держави, 10 січня 2019 року несвоєчасно, без поважних причин, подав, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

З урахуванням всіх обставин справи, суд дійшов висновку про наявність в діях гр.С. складу адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Враховуючи  характер вчиненого правопорушення, дані про особу порушника, який вперше притягується до адміністративної відповідальності, відсутність обставин, що обтяжують відповідальність, застосував відносно особи, що притягується до адміністративної відповідальності стягнення у виді мінімального розміру штрафу, визначеного санкцією даної статті, що становить 850 грн. Крім цього, з гр.С. стягнено на користь держави 384,20 грн. судового збору.

 

На даний час постанова суду не набрала законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.