flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу про завдання умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть.

28 жовтня 2019, 09:14

22 жовтня 2019  року   Менським районним суду Чернігівської області засуджено чоловіка, 1994 року народження, за вчинення злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 121  КК України  (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), до покарання  у виді  7 років  6 місяців  позбавлення волі. На підставі статті 71 КК України до покарання призначеного за даним вироком, частково приєднано невідбуту частину покарання за вироком Менського районного суду Чернігівської області від 13 квітня  2018 року та остаточно призначено  8  років позбавлення волі.

 

Встановлено, що  25 січня 2019 року, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в приміщенні магазину-кафе в селі Синявка Менського району Чернігівської області, під час раптово виниклої сварки з громадянином Т. наніс останньому один удар рукою в  ділянку голови, чим заподіяв йому тілесні ушкодження, які в комплексі відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя. В результаті отриманих тілесних ушкоджень потерпілий 29 січня 2019 року помер у реанімаційному відділенні Менської ЦРЛ.

Під час судового розгляду кримінального провадження були допитані обвинувачений, потерпілий, свідки сторони обвинувачення, свідок сторони захисту, досліджені документи, зібрані сторонами кримінального провадження.

            Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому суд враховав ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Слід зазначити, що під час досудового слідства до обвинуваченого було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який продовжується і надалі.

 

На даний час вирок суду не набрав законної сили.